O podjetju Novice Produkti Uporabniki Vprašanja Oddaljeno delo
 
PODJETJE
NOVICE
PRODUKTI
UPORABNIKI
VPRAŠANJA
ODDALJENO DELO

aktualno
iskanje
arhiv
FAKTURIRANJE - Sprememba davčnega potrjevanja

Sprememba davčnega potrjevanja Veleprodajnih računov

Nove verzije programov od 27.5. dalje vsebujejo spremembo davčnega potrjevanja (fiskalizacije) računov na FURS. S 1.7.2019 prihaja v veljavo novost (FURS Vprašanja in odgovori – vprašanje 165), ki v primeru, da imate aktivirano davčno potrjevanje VELEPRODAJNIH računov, zahteva, da se VSI RAČUNI, brez izjem, davčno potrdijo. Do sedaj je bilo namreč mogoče v »Načinu plačila« še označiti možnost, da se račun ne bo davčno potrdil in tako ni dobil ne FURS številke, ne ZOI številke, posledično pa se na FURS strežnik ni poročal. 
 
Te možnosti sedaj ne bo več. Pustili smo možnost vnašanja načina plačila za vašo interno evidenco. Ne glede na izbor pa bo vsak račun davčno potrjen takoj ko bo izdan (tiskan, kreiran v PDF,…).  Seveda bo račune še vedno mogoče popraviti, se bo pa po popravljanju davčno občutljivih podatkov (cene,..) avtomatsko zopet davčno potrdil.
 
Priporočamo, da si najnovejšo različico programov naložite čim prej, vsekakor pa pred 1.7.2019, da boste imeli programe v skladu z zakonodajo
05.06.2019 09:05

natisni | na vrh