O podjetju Novice Produkti Uporabniki Vprašanja Oddaljeno delo
 
PODJETJE
NOVICE
PRODUKTI
UPORABNIKI
VPRAŠANJA
ODDALJENO DELO

aktualno
iskanje
arhiv
GLAVNA KNJIGA - Prenos starih ročnih zapiranj na nove saldakonte

Pri prenosu iz starih na nove saldakonte se lahko zgodi, da je kontna kartica še manj zaprta kot je bila v starih saldakontih.

Pri prenosu iz starih na nove saldakonte se lahko zgodi, da je kontna kartica še manj zaprta kot je bila v starih saldakontih. To je predvsem posledica zapiranja „kar po čez“, ki so ga dovoljevali stari saldakonti.

Rešitev v takšnem primeru je odprtje kartice ter ponovno zaprtje po novih pravilih opisanih v prejšnem poglavju.

Odpiranje kontne kartice posameznega partnerja se naredi z desnim klikom na knjižbo in iz menija izberemo „Odpiranje vseh knjižb tega partnerja na tem kontu“.

Ta operacija pobriše vse zelene knjižbe (bivša ročna zapiranja) trenutnega konta in partnerja. Funkcija „Ali po brisanju pobrišem tudi veze pri plačilih“ je uporabna kadar želimo odpreti tudi po vezi zaprte knjižbe. Potem sledi ponovno zapiranje. Kot smo omenili v prejšnem poglavju to lahko naredite na tri načine. Najenostavnejša varianta je zapiranje po FIFO, ta bo zadostovala vsem, ki ne potrebujejo zapiranja po specifikaciji, sicer pa velja bolj smotrno zapiranje preko „Veze“ ali preko „Specifikacije“.
06.05.2011 08:33

natisni | na vrh