O podjetju Novice Produkti Uporabniki Vprašanja Oddaljeno delo
 
PODJETJE
NOVICE
PRODUKTI
UPORABNIKI
VPRAŠANJA
ODDALJENO DELO

aktualno
iskanje
arhiv
PLAČE - JAVNI SEKTOR

Najnovejši popravki in dodelave programa PLAČE v skladu s sistemom plač v J.S.

Najpogostejše napake ISPAP:
♦ Napaka 330 pomeni, da delavec, ki nima individualne pogodbe, nima vnesenega Plačnega razreda za prevedeno plačo (Z105), oz. Plačnega razreda za korekcijsko osnovno plačo (Z106), če je Z105 za več kot 4 razrede nižji od plačnega razreda javnega uslužbenca.
Napaka 333 pomeni, da imate v šifrantu delovnih mest vneseno napačno Šifro naziva delovnega mesta. Nekatera delovna mesta imajo samo šifro 0, nekatera pa šifro, ki je včja od 0  in tam 0 ni možna. Uradni šifrant delovnih mest se nahaja na spletni strani Ajpes-a.
Napaka 322 pomeni, da ima delavec vklopljeno individualno pogodbo, delovno mesto pa se ne začne z B (direktorji ravnatelji), kar je narobe.
Napaka 324 pomeni, da delavec nima individualne pogodbe, delovno mesto pa se začne z B kar je tudi narobe.

Mesečna vozovnica:
Izračun mesečne vozovnice je dopolnjen tako, da je možen izračun na dva načina v primeru delne prisotnosti, torej kadar se mora mesečna karta računati v deležu glede na prisotnost. V meniju 1.3. pod RE10 je nastavitev, kdaj naj se karta izplača v celoti in kdaj v deležu!
1. način izračuna je enak, kot izračuna program na spletni strani ministrstva in to je tudi enako, kot je bilo do sedaj. To pomeni, da se znesek mesečne karte deli z delovnimi dnevi brez praznika ter pomnoži s številom dni dejanske prisotnosti.
2. način pa v primeru premajhne prisotnosti vzame znesek karte na dan v obe smeri, ki se vnese pod DZ5 pri delavcu. Ta način se upošteva vedno, kadar je vnesen znesek pod DZ5. Če ga ni, se upošteva prvi način izračuna.

Dopolnjena plačilna lista:
Delavcem, kateri dobivajo plačo v deležu na delovnem mestu, se v glavi vsi zneski izpišejo v
deležu in še preracunano na 100% zaposlitev. Levi stolpec je v deležu, desni pa 100%.
26.03.2010 12:01

natisni | na vrh