O podjetju Novice Produkti Uporabniki Vprašanja Oddaljeno delo
 
PODJETJE
NOVICE
PRODUKTI
UPORABNIKI
VPRAŠANJA
ODDALJENO DELO

aktualno
iskanje
arhiv
PLAČE - Nov sistem plač v JS od 08.2008 (04.09.2008)

Dodatne spremembe in novosti, ter pojasnila v zvezi z obračunom plač v JS

Razredništvo: Glede na tolmačenje ministrstva smo dodatek za razredništvo dodali tudi v urno osnovo za nadomestila. Ministrstvo naj bi ta dodatek za mesec Avgust izplačalo v celoti. V meniju 1.3. smo začasno vseeno dodali možnost (BO9), da se sami odločite ali želite dodatka za razredništvo (VP80 in VP81) vključiti v osnovo za nadomestila ali ne.

A040 pri delavcih z več delavnimi mesti:
Ker program izračuna A040 za vsako delovno
mesto posebej, se lahko zgodi, da na prvem delovnem mestu izračuna nek znesek A040, na drugem pa ne, ker je na drugem DM po novem plača višja. Ko pa primerjamo skupni znesek plače po starem in po novem, pa je nova plača lahko vseeno višja zaradi drugega DM. V takšnih primerih pri delavcu  izklopite parameter (DB16 - Brez varovanja plače) in morebiti ustreznejši znesek vnesite ročno pod VP5.

Refundacije: V kolikor v obračunske liste vnašate dejanske ure, pri delavcu pa imate
vnešeno urno osnovo za refundacije, ki je bila izračunana na letni fond ur (2088), lahko v meniju 1.3. pod BO8 vklopite možnost, da jo program sam preračuna ob obračunavanju.

Delovna uspešnost: Zaradi zahtev naših uporabnikov smo popravili, da se mesečna delovna uspešnost izplačuje glede na prisotnost.

Invalidnine: Invalidninam smo v osnovo za izračun prišteli še delovno uspešnost. Na ZPIZ so potrdili, da se lahko refundira.

Dodatki po delovnih mestih: Na vnos obračunskega lista smo dodali možnost vnosa delovnega mesta. To pomeni, da lahko izberemo, da dodatek za nočno delo 8 ur pripada prvemu delovnemu mestu, 4 ure pa drugemu. Ta novost velja za dodatke (tip C) in delovno uspešnost (tip D). V kolikor pustite podatek DM=0 pomeni, da v deležu pripada vsem delovnim mestom delavca. Vnos delovnega mesta na obračunske liste se ne vnaša delavcem, ki so zaposleni samo na enem delovnem mestu!

Olajšava za dohodnino pri zaposlitvah v deležu: Program privzeto za delavce zaposlene v deležu zmanjšuje olajšavo za dohodnino. V kolikor delavcu vseeno želite upoštevati celotno olajšavo, potem delavcu obkljukajte parameter DB17.
04.09.2008 17:33

natisni | na vrh